LIVE VIDEO – Mai sunt școlile postliceal-sanitare la mare căutare în rândul tinerilor? Cum a afectat pandemia sitemul de învățământ postliceal sanitar? Toate acestea în emisiunea BZI LIVE, cu Edmond Ciumașu, directorul Scolii Postliceale de Stat Iași

Articol preluat de pe site-ul: https://www.bzi.ro

_______________________________________________________________________

 

Ediție de senzație la BZI LIVE! Edmond Ciumașu, director al Școlii Postliceale Sanitare „Grigore Ghica Vodă”, dezvăluie secretul școlii care produce anual sute de asistenți medicali 

Articol preluat de pe site-ul: https://www.bzi.ro


Articol preluat de pe site-ul: http://www.ziare.com/

• Proiectul demarat poate aduce bani mai multi in buzunarele asistentilor medicali • Toti cei interesati se pot inscrie la Scoala Postliceala Sanitara 

Asistentii medicali generalisti, care au urmat cursurile unei scoli postliceale sanitare de stat inainte de 2009 si inclusiv 2009, au nevoie de aceste cursuri pentru a profesa in strainatate. Decizia apartine Comisiei Europene, care a ajuns la concluzia ca toti absolventii trebuie sa aiba acelasi nivel teoretic in ceea ce priveste cursurile sanitare.

Proiectul este legat de revalorizarea asistentilor medicali, iar in urma participarii la aceste cursuri, asistentul medical generalist primeste un certificat care are acelasi format ca si diploma de absolvire. Proiectul de revalorizare a fost inceput in anul 2015, insa nu toti beneficiarii stiu cu exactitate despre ce este vorba, chiar daca a fost foarte bine promovat. Cererea nu este foarte mare, primul an aducand din nou pe bancile scolii doar in jur de 300 de asistenti medicali generalisti.

Citeste mai mult…


 

Articol preluat de pe site-ul http://www.oamr-iasi.ro/

„Grigore Ghica Vodă”, o şcoală conectată la UE


Şcoala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă”, a doua şcoală de profil ca mărime din ţară, continuă o tradiţie de peste 150 de ani de învăţământ mediu sanitar în Iaşi. Ceea ce este remarcabil astăzi la Şcoala ieşeană este atât alinierea la standarde de predare şi dotare comparabile cu cele din statele UE, dar şi permanenta dispoziţie a conducerii unităţii de învăţământ de a importa şi de a inventa noi modalităţi de predare, de relaţionare cu elevii şi de dezvoltare a capacităţilor profesionale şi morale ale viitorilor asistenţi medicali.

În interviul de mai jos, directorul Şcolii Postliceale Sanitare „Grigore Ghica Vodă”, Prof. Edmond Ciumaşu, vorbeşte despre şcoală, despre logistica de ultimă generaţie, despre tarele sistemului de învăţământ de profil, concurenţa dar şi lipsurile facultăţilor de asistenţă medicală şi, nu în ultimul rând, despre nevoia de asumare a excelenţei în şcolile postliceale sanitare din România.

Saloane demonstrative de practică, 17.000 de volume de specialitate, manuale de nursing

Daţi-ne câteva date tehnice care, în viziunea dumneavoastră, recomandă Şcoala Postliceală „Grigore Ghica Vodă” ca pe o unitate de învăţământ sanitar de elită – începând de la istoricul şcolii şi continuând cu baza materială actuală şi personalul didactic.

Istoricul învăţământului mediu sanitar ieşean începe la mijlocul secolului al XIX-lea, când în 1852 se înfiinţează o şcoală de moaşe, în timpul domniei lui Grigore Ghica Vodă, care este şi patronul şcolii. Au fost foarte multe metamorfoze de-a lungul timpului. După Primul Război Mondial se înfiinţează un Institut al surorilor de ocrotire, iar după Al Doilea Război Mondial, mai ales după Reforma învăţământului din ’48, au fost diverse forme de şcolarizare sanitară: şcoală medie tehnică sanitară, liceu sanitar, iar în 1990 liceul sanitar merge în lichidare şi se reînfiinţează şcoala postliceală sanitară. Ultima promoţie a liceului sanitar a absolvit în 1994.

În momentul acesta, în anul şcolar în care ne aflăm, 2013-2014, avem aproape 1800 de elevi înscrişi, suntem a doua şcoală din ţară ca ordin de mărime, după Şcoala Postliceală Sanitară Fundeni din Bucureşti şi oferim şcolarizare pentru trei specializări: asistent medical generalist, asistent medical de balneofizioterapie şi recuperare şi asistent medical de farmacie.

Citeste mai mult…


Articol preluat de pe site-ul http://www.bzi.ro/

Odata cu inceperea noului an scolar, debuteaza si cursurile Scolii Sanitare de Stat din Iasi!

Astazi, 14 septembrie, are loc deschiderea oficiala a Scolii Sanitare Postliceale „Grigore Ghica Voda”. Incepand cu ora 09:00, cursantii sunt asteptati de catre profesori si directorul Scolii Sanitare,Edmond Ciumasu, pentru ceremonia ce va avea loc.

„Din cauza faptului ca nu avem un amfiteatru in care sa incapem cu totii, orele la care trebuie sa se prezinte cursantii sunt diferite. In prima zi, li se va explica programul de urmat pentru acest nou an scolar si cum anume se vor desfasura cursurile, mai ales pentru cei din anul I”, a declarat Edmond Ciumasu. La ora 09:00 va fi deschiderea pentru anul III de studiu, la ora 10:00 pentru anul II, iar la ora 11:00 vor fi prezenti la deschidere cursantii din anul I, in prima lor zi de scoala sanitara. Anul acesta s-a inregistrat un numar record de candidati pentru locurile scoase la concurs.

„S-au inscris peste 750 de candidati la specializarea de asistent medical generalist, ceea ce inseamna sapte candidati pe fiecare din cele 112 locuri bugetate. Comparativ cu anul trecut, cand am avut cate cinci candidati pe loc, acum concurenta este mai mare, lucru care ne bucura foarte mult”, a declarat directorul Scolii Sanitare de Stat din Iasi.

Citeste mai mult…